Alles voor jou bij

Man's best friend

Mannen, of ze nu een droge of gevoelige huid hebben, Bulldog heeft het antwoord. Alle Bulldog producten zijn speciaal ontwikkeld om mannen zich goed te laten voelen en er ook nog goed uit te zien.

Bulldog noemt zichzelf 'man's best friend'. Bulldog gezichtsverzorgingsproducten zijn dan ook speciaal for men only. De face washes, scrubs en moisturisers pakken op een no-nonsense manier de problemen van de mannelijke huid aan. Bulldog wil graag de dingen goed doen, dus de producten bevatten nooit kunstmatige kleurstoffen, synthetische geuren of ingrediënten uit dierlijke bronnen. Bulldog voegt verbazingwekkende natuurlijke ingrediënten toe aan al haar producten. De Original lijn bevat aloë vera, camelina olie en groene thee en de gevoelige lijn bevat baobab, haver en wilg kruiden.

Geen vrouwenhuidje

Voor mannen is het net zo belangrijk om hun gezicht te reinigen, scrubben en in te smeren als voor vrouwen. Dat betekent niet dat je moet gaan tutten met roze potjes en vrouwelijk ruikende smeersels. Je gezicht verzorgen kan ook op een mannelijke manier. De verzorgingsproducten van je vrouw, vriendin of moeder moet je sowieso met rust laten, want de mannenhuid is anders dan die van vrouwen.

De mannenhuid:

  • Is vetter dan die van vrouwen
  • De zuurgraad is hoger (pH 4,5)
  • Glanst sneller
  • Heeft grotere poriën
  • Is gevoeliger voor acne en andere imperfecties

Één pluspunt voor heren: ze krijgen vaak later rimpels dan dames. Dat komt omdat er meer collageen in de huid zit die elastine aanmaakt. Kortom: mannen hebben een dikkere huid. Maar als de rimpels eenmaal toeslaan, worden ze vaak ook dieper dan die van vrouwen. Helaas zijn veel mannen minder zuinig op zichzelf. De huid van mannen heeft daardoor meer te lijden onder milieuvervuiling en sterke stralen van de zon.

 


TIPS & TRICKS

Huidproblemen & oplossingen

Probleem 1: droge huid

Normaal bestaat de huid voor 15% uit water. Als de vochtigheid beneden de 10% komt, oogt de huid droog. Als hij nog verder uitdroogt, verliest de huid zijn flexibiliteit.

Oplossing: Original Moisturiser of Sensitive Moisturiser. Deze vochtinbrengende crème wordt snel door de huid opgenomen en voelt niet vet aan.

Gebruikstip: gebruik de Original Moisturiser 's avonds en 's ochtends op een schone gereinigde huid.

Probleem 2: een vieze of vette huid

Oplossing: Original Face Wash. Deze zachte reiniger droogt de huid niet uit en geeft je huid een fris en schoon gevoel.

Gebruikstip: één van de belangrijkste zaken in huidverzorging is je huid reinigen. Begin en eindig je dag met een goede reiniging. Doseer een klein bolletje Face Wash in je hand en masseer het in op een vochtige huid. Ruim naspoelen met water.

Probleem 3: een branderige, trekkerige huid na het scheren

Oplossing: Original After Shave Balm. Gaat roodheid van de huid tegen, voedt en kalmeert.

Gebruikstip: gebruik geen normale after shave na een scheerbeurt, want deze kan irritaties alleen maar verergeren door de alcohol die erin zit. Een vriendelijker alternatief is een after shave balsem. Klop of masseer een kleine hoeveelheid zachtjes in de huid na het scheren.

Probleem 4: een vale huid met droge velletjes

Oplossing: Original Face Scrub. Verwijdert dode en uitgedroogde huidcellen waardoor de groei van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Je huid ziet er gezonder uit.

Gebruikstip: een goede scrubbeurt reinigt de poriën van de huid, waardoor je minder kans hebt op huidirritaties. De behandeling maakt zelfs het scheren eenvoudiger. Twee of drie keer per week is voldoende.