Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
Gezichtsverzorging voor mannen

Gezichts- verzorging voor mannen

Steeds meer mannen kopen gezichtsverzorgende producten voor zichzelf of stelen wel eens wat van hun partner. Maar is dit wel nodig? Verschilt de mannenhuid van die van de vrouw? En waar moet je als man op letten? In dit artikel lees je er alles over gezichtsverzorging voor mannen.

Waarom moet je je huid verzorgen?

Vanaf ongeveer je dertigste begint de huid zichtbaar te verouderen. Op microniveau vertraagt het stofwisselingsproces in de cellen. Er komen minder nieuwe huidcellen bij, waardoor de huid dunner wordt. Door verlies van collageen, elastine en vetweefsel, wordt de huid slapper en minder veerkrachtig. Kortom, er ontstaan rimpels en groeven en de huid wordt droger en dunner.

Zijn er verschillen tussen de huid van een man en die van een vrouw?

Testosteron verhoogt de talgproductie. Hierdoor hebben mannen vaak een vettere huid dan vrouwen. Een mannenhuid is zelfs ongeveer 20% dikker en vetter dan die van de vrouw. Dit wil niet zeggen dat de huid minder gevoelig is voor zon, veel roken en alcohol. Bij mannen zijn dit net zulke boosdoeners voor de huid als bij vrouwen. De UVA-stralen van de zon gaan eenvoudig door de buitenste huidlaag naar de lederhuid. Het collageen dat voor stevigheid zorgt wordt vernietigd. Ook beschadigt de zon de elastische vezels die juist voor de rekbaarheid van je huid zorgen. Dit zorgt weer voor rimpels en verzakkingen in de huid.

Zijn er verschillen in verzorging?

Ondanks dat de mannenhuid dikker is dan die van de vrouw, zijn de meeste huidverzorgingsproducten bijna hetzelfde. Toch zitten er kleine verschillen in: een wasgel voor de man bevat vaker scrub-bestanddelen dan in die van de vrouw. Scrub-bestanddelen zijn fijne korreltjes die de poriën verschonen en dode huidcellen van de opperhuid verwijderen. Bij mannen zijn de huidporiën grover, dus hebben ze ook meer kans om vet en vuil in hun poriën op te slaan. Als vet en vuil niet wordt verwijderd, kan dit onzuiverheden op de huid veroorzaken zoals puistjes of mee-eters.

Heeft het gebruiken van een crème zin?

De mannenhuid is over het algemeen behoorlijk vet, daarom bestaat de kans dat een vette gezichtscrème een minimaal effect heeft. Rimpelcrèmes hebben geen blijvend effect, maar kunnen wél schade aan de huid beperken. Of een crème werkt hangt af van de concentratie en of de stof wel aankomt op de plek waar het zijn werk moet doen, namelijk de onderhuid. Een crème heeft pas effect als de bestanddelen verder komen dan de hoornlaag, want die bestaat slechts uit dode huidcellen.

Wat is de beste gezichtsverzorging voor mannen?

Je kunt gezichtsverzorging om verschillende redenen gebruiken:

  • Uitdroging van de huid tegengaan: breng dan na het douchen een vochtinbrengende crème aan.
  • Schade van de zon herstellen: belangrijk om te weten is dat de huid maar deels te herstellen is. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ kun je het beste een verzorgende dagcrème met sun protection factor (SPF) gebruiken, minimaal SPF 15. Als je de hele dag in de zon bent minimaal SPF 30.

Tips voor een mooie mannenhuid:

Om een mooie huid te krijgen geven we je een aantal tips:

  • Gebruik een zonnebrandcrème.
  • Drink voldoende water voor een goede stofwisseling.
  • Eet gezond, vitamines die kunnen helpen bij de verzorging van de huid zijn vitamine A, B2, B5, B8, C en D.
  • Stop eventueel met roken.
  • Was ’s avonds je gezicht en smeer deze in met crème.
  • Beperk je alcoholgebruik.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.