Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
sportschoenen

Voordelen van sporten

Een volle agenda, moe zijn of gewoon geen zin hebben kunnen redenen zijn om dat uurtje bewegen over te slaan. Maar, sporten heeft vele voordelen. In dit artikel bespreken we de extra redenen om toch te gaan sporten.

Voordeel 1: Je voelt je minder moe

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar als je weinig energie hebt of moe bent, moet je juist gaan bewegen.

Voordeel 2: De menopauze heeft minder impact

Regelmatig een stevige wandeling kan bijdragen aan de vermindering van secundaire menopauzeklachten, zoals stress, depressie en bezorgdheid. Uit onderzoek blijkt dat een looproutine van een kwartiertje per dag al helpt.

Voordeel 3: Je kunt de kans op pillen slikken verminderen

Een stevige wandeling kan meerdere voordelen hebben voor je gezondheid. Hoe intensiever je loopt en hoe langer de afstand, hoe kleiner de kans dat je medicatie hoeft te gebruiken tegen diabetes, een hoge bloeddruk of een te hoog cholesterolgehalte.

Voordeel 4: Je bloeddruk gaat omlaag

Van een hoge bloeddruk merk je soms niet zoveel. Toch is het erg belangrijk je bloeddruk op peil te houden. Met name duursporten zoals fietsen, hardlopen en zwemmen kunnen hier aan bijdragen.

Voordeel 5: Verklein de kans op depressieve klachten

Beweging is niet alleen prettig voor je lichaam, maar ook voor je geest. Beweging kan dan ook goed werken om de kans op depressieve klachten te verkleinen.

Wil je meer bewegen en kun je wel wat hulp gebruiken? Lees dan ons artikel met tips over hoe je meer kunt bewegen.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.