Vertraging op bezorgen van bestellingen.Lees meer

Zo gezond is watermeloen

Zo gezond is watermeloen

Een watermeloen is niet alleen lekker verfrissend, het is ook ontzettend goed voor je. Dit zomerse fruit heeft je namelijk belangrijke gezondheidsvoordelen te bieden. In dit artikel hebben we er vijf voor je op een rij gezet.

1: Goede bron van vitamine C

Watermeloen bevat veel vitamine C. Van deze vitamine weten we allemaal wel dat het belangrijk is om onze weerstand op peil te houden, maar daarnaast is vitamine C ook belangrijk voor:

  • Een gezonde en snelle wondgenezing
  • Het voorkomen van hart- en vaataandoeningen
  • Een goede opname van ijzer dat in plantaardige producten zit
  • Gezonde botten en tanden
  • Het reguleren van je hormoonhuishouding

2: Watermeloen beschermt je ogen

Watermeloen is rijk aan antioxidant lycopeen. Het helpt om je lichaam te beschermen tegen oxidatieve schade en het heeft een ontstekingsremmende werking. Daarnaast ondersteunt lycopeen het behoud van gezonde ogen. Het kan namelijken de kans verkleinen dat het gezichtsvermogen afneemt.

3: Lagere bloeddruk

Veel mensen kampen met een te hoge bloeddruk. Dat levert niet alleen vervelende klachten op, het vergroot ook je kans op hart- en vaatziektes. Een gezonde bloeddruk is daarom van groot belang. Je eetpatroon kan je hierbij helpen. Het beperken van je suiker- en zoutconsumptie is hierbij belangrijk, maar daarnaast zijn er ook tal van voedingsmiddelen waar je juist wel wat meer van mag eten. Watermeloen is hier een goed voorbeeld van. Ook dit gezondheidsvoordeel is te danken aan de lycopeen die in watermeloen zit. Lycopeen biedt ondersteuning bij het verlagen van de bloeddruk. Uit onderzoeken blijkt dat het ook een positieve invloed kan hebben op je cholesterolwaardes en dat het kan helpen om je bloedvaten gezond en soepel te houden.

4: Watermeloen helpt bij een gezonde huid

Watermeloen eten kan bijdragen aan een mooie en gezonde huid. Dit is vooral te danken aan de vitamine C en provitamine A die erin zit. Provitamine A wordt in je lichaam omgezet naar vitamine A. Deze vitamine is belangrijk voor je huid omdat het helpt bij het aanmaken en herstellen van je huidcellen. Als je niet genoeg vitamine A binnenkrijgt, kan dit ervoor zorgen dat je huid droog en schilferig wordt.

Vitamine C zorgt voor een gezonde aanmaak van collageen. Dit is een soort eiwit dat je bindweefsel bij elkaar houdt. Het is onder andere onmisbaar voor een gezonde huidstructuur. Het helpt om je huid stevig, soepel en elastisch te houden.

5: Watermeloen hydrateert

Om je lichaam gezond te houden is het cruciaal dat je iedere dag voldoende vocht binnenkrijgt. Als je niet genoeg drinkt, ben je sneller moe, kunnen je organen hun werk niet goed doen, krijg je sneller hoofdpijn en heeft je lichaam meer moeite om afvalstoffen af te voeren. Watermeloen bestaat voor een groot deel uit water, maar liefst 92%. Daardoor helpt het eten van watermeloen je om voldoende vocht binnen te krijgen.

Gezond genieten met een watermeloen

Een watermeloen is niet alleen lekker, het heeft ook verschillende positieve effecten op je lichaam. Het helpt je om goed gehydrateerd te blijven, je ogen gezond te houden en om het risico op hart- en vaatziektes te verkleinen. Ook voorziet het je lichaam van een goede dosis vitamine C.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

 

Bekijk winkelmandje

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.