Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
Zo gezond is watermeloen

Watermeloen

Een watermeloen is niet alleen lekker verfrissend, het is ook ontzettend goed voor je. Dit zomerse fruit heeft je namelijk belangrijke gezondheidsvoordelen te bieden. In dit artikel hebben we er vijf voor je op een rij gezet.

1: Goede bron van vitamine C

Watermeloen bevat veel vitamine C. Vitamine C ondersteunt je weerstand, maar is ook op andere fronten goed voor je. Wil je weten waar vitamine C nog meer goed voor is? Je leest het in ons artikel over vitamine C.

2: Watermeloen beschermt je ogen

Watermeloen is rijk aan antioxidant lycopeen. Het helpt om je lichaam te beschermen tegen oxidatieve schade en het heeft een ontstekingsremmende werking. Daarnaast ondersteunt lycopeen het behoud van gezonde ogen. Het kan namelijk de kans verkleinen dat het gezichtsvermogen afneemt.

3: Lagere bloeddruk

Veel mensen kampen met een te hoge bloeddruk. Dat levert niet alleen vervelende klachten op, maar vergroot ook je kans op hart- en vaatziektes. Een gezonde bloeddruk is daarom van groot belang. Je eetpatroon kan je hierbij helpen. Het beperken van je suiker- en zoutconsumptie is hierbij belangrijk, maar daarnaast zijn er ook tal van voedingsmiddelen waar je juist wel wat meer van mag eten. Watermeloen is hier een goed voorbeeld van. Ook dit gezondheidsvoordeel is te danken aan de lycopeen die in watermeloen zit. Lycopeen biedt ondersteuning bij het verlagen van de bloeddruk. Uit onderzoeken blijkt dat het ook een positieve invloed kan hebben op je cholesterolwaardes en dat het kan helpen om je bloedvaten gezond en soepel te houden.

4: Watermeloen helpt bij een gezonde huid

Watermeloen eten kan bijdragen aan een mooie en gezonde huid. Dit is vooral te danken aan de vitamine C en provitamine A die erin zit. Provitamine A wordt in je lichaam omgezet naar vitamine A. En vitamine A voedt de huid van binnenuit, wat helpt bij het gezond houden van de huid. Vitamine C zorgt voor een gezonde aanmaak van collageen. Dit is een soort eiwit dat je bindweefsel bij elkaar houdt. Het is onder andere onmisbaar voor een gezonde huidstructuur. Het helpt om je huid stevig, soepel en elastisch te houden.

5: Watermeloen hydrateert

Om je lichaam gezond te houden, is het cruciaal dat je iedere dag voldoende vocht binnenkrijgt. Als je niet genoeg drinkt, ben je sneller moe, kunnen je organen hun werk niet goed doen, krijg je sneller hoofdpijn en heeft je lichaam meer moeite om afvalstoffen af te voeren. Watermeloen bestaat voor maar liefst 92 procent uit water. Het eten van watermeloen is daarmee een ideale (en smaakvolle) manier om veel vocht binnen te krijgen.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

 

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.