Alternative text missing

Hoe kan ik stressloos ontspannen?

Regelmatig ontspannen is belangrijk. Wij zoeken vaak ontspanning buiten de deur, maar wist je dat je thuis ook heel makkelijk tot rust kan komen? Lees hier al onze tips om thuis lekker te ontspannen.

Shop hier onze populairste ontspanningsproducten

Artikel opslaan

Hoe onstpan ik eenvoudig in eigen huis?

Lekker in je vel zitten begint met genoeg beweging, gezonde voeding én voldoende ontspanning. Doe daarom af en toe helemaal niets! Je hebt soms een moment nodig om weer even tot rust te komen en dat is helemaal oké. Geen tijd voor dat momentje? Maak tijd vrij. Net zoals we al die andere afspraken inplannen kan je ook een moment voor jezelf plannen. En dit momentje voor jezelf kan ook heel makkelijk thuis.

Maar hoe maak je meer van je tijd thuis? Ontspannen kan op veel manieren. Leg je telefoon weg en maak je favoriete thee. Steek een geurkaars aan en ga even lekkers niksen op de bank. Of neem een warm bad. Voeg een paar druppels essentiële olie toe en geniet. Heb je geen bad? Geen zorgen! Een hete douche doet ook wonderen.

Andere ontspannende activiteiten:

Populaire ontspanningsproducten

Tip

Plan elke week minimaal één keer een moment voor jezelf in. Zet het in je agenda en ontspan!

Hoe creëer je in 5 stappen een thuis spa?

Een andere manier om lekker thuis te ontspannen is door af en toe een wellness dagje te doen. Tover je eigen badkamer om tot een home spa en kom tot rust!

 1. Roep een spa-gevoel op met geurkaarsen en rustige muziek. Verwarm je handdoek voor op de verwarming.
 2. Neem een warm bad. Dat wordt extra kalmerend met een paar druppels essentiële olie van kamille of lavendel. Of check onze bruisballen. Een hete douche doet trouwens ook wonderen.
 3. Gebruik dit badder- of douchemomentje om jezelf op een volledige bodyscrub te trakteren.
 4. Droog je af met een warme handdoek en smeer een hydraterende body butter of body oil.
 5. Tijd voor een maskertje. Een kop ontspannende kruidenthee en een geurkaars vormen samen de ultiem ontspannende kers op de taart.

Home spa essentials

Bekijk zelfzorgmiddelen voor ontspanning

 

Heb je last van stress?

Stress: de één kan er beter mee omgaan dan de ander. En een gezonde dosis is zelfs goed voor je. Maar het is belangrijk om regelmatig te ontspannen. Even opladen zodat je er weer tegenaan kunt! Voel je je gestrest of heb je last van een zenuwachtig gevoel? Er zijn veel dingen die je zelf kunt doen om spanning te verminderen.

Tips tegen stress:

 1. Minder 'moeten'
  Stress komt vaak voort uit het idee dat we van alles ‘moeten’. We moeten een vriendin bellen, om 6 uur het eten op tafel hebben of op tijd zijn voor een vergadering. Ga eens na wat van al deze dingen nu werkelijk moet. Hoe erg is het als het niet (op tijd) gebeurt? Probeer het woordje ‘moeten’ wat vaker te vervangen door ‘willen’ of ‘mogen’.
 2. Beweeg voldoende
  Sporten of bewegen helpt om de stresshormonen in je lichaam af te bouwen. Probeer weer wat vaker te sporten indien je dit niet al doet. Is sporten echt niet jouw ding? Dan kan het ook al helpen om af en toe een wandeling te maken bijvoorbeeld na het eten.
 3. Eet gezond en slaap voldoende
  Naast bewegen zijn ook gezond eten en voldoende slaap belangrijk. Een goede conditie is namelijk een belangrijke beschermende factor tegen stress: stress ondermijnt namelijk het immuunsysteem, waardoor je kwetsbaar wordt voor virussen en griep.
 4. Ontspanningsoefeningen
  Als je last hebt van stress kan je ook baat hebben van het doen van ontspanningsoefeningen of mindfullnessoefeningen. Ontspanningsoefeningen kunnen je helpen tot rust te komen en door mindfullness leer je beter om te gaan met stressvolle gedachten.

Wist je dat...

 • sporten of bewegen helpt om stresshormonen in je lichaam af te bouwen?
 • een goede conditie een belangrijke beschermende factor tegen stress is?
 • stress vaak voortkomt uit het idee dat we van alles ‘moeten’?
 • een volle agenda ervoor zorgt dat je van hot naar her rent en stress ervaart?

Bron: Valdispert

 

Pssst.... Ontspan een momentje met ons beautyroutine ASMR-filmpje.

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.