Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
Thuis je tanden bleken

Thuis je tanden bleken

Lach jij vaak met je mond dicht of houd jij al snel je hand voor je mond tijdens een harde lachbui? Onzekerheid over de kleur van je tanden komt veel voor. Gelukkig zijn er veel manieren om je tanden witter te maken. Wil je weten hoe je je tanden thuis kunt bleken? Wij vertellen je hoe je dit aanpakt! 

Shop hier je whitening producten

Artikel opslaan

Thuis tanden bleken: hoe pak je dat aan?

Droom jij van een stralend wit gebit? Dan heb je vast wel eens opgezocht wat het kostenplaatje is van een behandeling bij een specialist. Gelukkig kun je je tanden ook zelf thuis bleken en dat tegen een veel lagere prijs. In dit artikel behandelen we de drie manieren waarmee je je tanden thuis kunt bleken:

 • met een tandenbleekset 
 • met een whitening tandpasta
 • met natuurlijke producten

Daarnaast geven we je nog een aantal tips waardoor jij het verkleuren van je tanden effectief kan tegengaan!

Je tanden bleken met een tandenbleekset 

Een tandenbleekset is een kit waarmee je donkere vlekjes en verkleuringen op je tanden kunt verminderen, die zijn ontstaan door externe factoren als roken of het drinken van koffie. Een genetisch bepaalde gele kleur van je tanden is dus helaas niet te verhelpen met een tandenbleekset.

De kit bevat een bleekmiddel dat je op je tanden aanbrengt na het tandenpoetsen. Dit middel bevat waterstofperoxide (zuurstofwater). Dit helpt de bacteriën in je mond te doden, waardoor er minder snel tandplak en dus ook tandsteen ontstaat. En minder tandplak zorgt voor wittere tanden! Omdat een tandenbleekset is bedoeld voor thuisgebruik, is de concentratie waterstofperoxide lager dan het bleekmiddel dat tandartsen gebruiken voor het bleken van tanden.

Het effect van het bleekmiddel hangt af van de volgende factoren:

 • de concentratie waterstofperoxide in het bleekmiddel
 • de duur van de werking van het bleekmiddel
 • de frequentie waarmee je het product gebruikt

Afhankelijk daarvan zul je in meer of mindere mate wittere tanden krijgen. Let op: sommige bleekproducten kunnen leiden tot gevoelige tanden, aantasting van het glazuur of irritaties. Ben je van plan om een tandenbleekset te gebruiken voor het bleken van je tanden? Let dan altijd op de volgende punten:

 • Check bij je tandarts of je tanden geschikt zijn voor het gebruiken van een bleekkit.
 • Gebruik de bleekkit alleen als je gezonde tanden hebt.
 • Gebruik de bleekkit niet te vaak.
 • Lees altijd de bijsluiter voordat je een bleekkit gebruikt.

Je tanden bleken met whitening tandpasta

Whitening tandpasta zorgt ervoor dat je tanden langzaam meer gaan glimmen. Whitening tandpasta geeft je tanden meer glans waardoor ze een stuk witter lijken.
 

Maak jouw tanden optisch witter met de volgende tandpasta’s:

Je tanden bleken met natuurlijke producten

Shop hier je mondverzorging:

Wat zijn de oorzaken van tandverkleuring?

Ontstaan er verkleuringen of donkere plekjes op je tanden? Dit kan twee oorzaken hebben.

 • Aan de ene kant kunnen verkleuringen ontstaan door een intrinsieke oorzaak. Hierbij moet je denken aan het gebruik van bepaalde medicijnen, veroudering van je tanden of een harde klap op je tand. De oorzaak van deze verkleuringen of bevindt zich in je tand.
 • Aan de andere kant kunnen de bruine vlekjes op je tanden ook veroorzaakt worden door een extrinsieke oorzaak. Deze verkleuring ontstaat op je tand. Voorbeeld van extrinsieke oorzaken zijn roken of voedingsmiddelen of dranken met een sterke kleur. Hierdoor ontstaat tandaanslag, waardoor je tanden kunnen verkleuren.

Tips voor wittere tanden

Naast het thuis bleken van je tanden hebben we nog een aantal tips voor wittere tanden:

 • Zorg dat je je tanden goed poetst en gebruik tandenstokers. Dit lijkt een inkoppertje, maar is echt de basis voor een wit gebit!
 • Probeer te minderen met het drinken van koffie, thee en wijn. Tip: ben je een grote theeleut? Drink dan eens heet water met een schijfje citroen of gember.
 • Stop met roken.
 • Ga regelmatig naar de tandarts of mondhygiënist.
 • Drink water na iedere maaltijd. Hiermee spoel je de achtergebleven zuurlaag en suikers voor een groot gedeelte weg.
 • Creëer optisch wittere tanden. Met de juiste kleding en make-up lijken je tanden witter dan dat ze eigenlijk zijn. Zo kun je beter niet voor lippenstift met een gele of oranje ondertoon kiezen. Daarnaast lijken je tanden witter als je bruin bent, dit herken je misschien wel van vakantiefoto’s. Kies daarom voor een goede zelfbruiner, want hoe bruiner je huid: hoe witter je tanden lijken!

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder.

Mondanalyse

Hoe verzorg je jouw mond optimaal?

Doe gratis onze online analyse voor snel, persoonlijk en professioneel mondadvies én ontvang 10% korting op jouw persoonlijke routine!

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.