Vertraging op bezorgen van bestellingen.Lees meer

Sinaasappels, hoe gezond zijn ze?

Sinaasappels, hoe gezond zijn ze?

Je hebt er vast wel eens eentje gegeten: een sinaasappel. Ze staan bekend als gezonde vruchten. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Wij vertellen je waarom de sinaasappel zo gezond is én je komt erachter wat je nog niet wist over de sinaasappel.

Waarom zijn sinaasappels zo gezond?

Een sinaasappel zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Zo zit er veel vitamine C in een sinaasappel. Vitamine C draagt bij aan de vorming van bindweefsel en de opname van ijzer in je lichaam. Daarnaast blijft je weerstand op en top met vitamine C. Naast vitamine C barst een sinaasappel van het foliumzuur. Foliumzuur draagt bij aan de groei van je lichaam en maakt witte en rode bloedcellen aan en staat bekend als een belangrijke vitamine voor zwangere vrouwen.

Passen er nog meer voedingsstoffen in zo’n sinaasappel? Ja zeker! Als je een sinaasappel eet, krijg je namelijk ook antioxidanten binnen. Antioxidanten kunnen helpen om veroudering en beschadigingen in ons lichaam tegen te gaan. Kortom: genoeg redenen om nog maar eens een sinaasappeltje te pakken.

Wat je nog niet wist over de sinaasappel

Naast het feit dat een sinaasappel gezond is, zijn er genoeg dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over de sinaasappel. We hebben het volgende lijstje voor je gemaakt:

  • In veel talen is het woord voor de kleur oranje en sinaasappel hetzelfde
  • Bij bomen in de tropen blijft de kleur van de sinaasappels groen of groengeel, ook als ze rijp zijn. Dit komt doordat er voor de kleur oranje koele nachten nodig zijn. Je raadt het misschien al: die zijn er niet in de tropen.
  • De kleur van de schil van de sinaasappel heeft geen enkele invloed op de smaak. Dit scheelt weer zoeken naar mooie sinaasappels.
  • In geen enkele vrucht zitten zoveel antioxidanten als in sinaasappels.
  • Het eten van sinaasappels kan de kans op hart- en vaatziekten en diabetes verkleinen.
  • De sinaasappel bevat van alle citrusvruchten de meeste vitamine C.
  • Sinaasappels bevatten ook eiwit, koolhydraten, vezels en kalk.
  • Sinaasappels kunnen een gunstig effect hebben op het functioneren van je longen.
  • Het eten van citrusvruchten zoals de sinaasappel kunnen helpen bij ontstekingen.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Bekijk winkelmandje

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.