Knallend veel voordeel tijdens Hé-Le-Maal Los

Ontdek aanbiedingen
Kokosvet en kokosolie om mee te koken

Kokosvet en kokosolie

Je hebt vast wel eens gehoord dat kokosolie en kokosvet goed voor je is. Het zou bijdragen aan een betere stofwisseling, bloedglucose, zacht en glanzend haar en een zuivere huid. Maar kokosolie zou ook slecht zijn voor je cholesterol. Wat doet kokosvet en kokosolie eigenlijk? Lees snel verder!

Wat zijn kokosvet en kokosolie?

Kokosvet en kokosolie is eigenlijk hetzelfde. Alleen is de kokosolie de vloeibare variant. Vanaf ongeveer 25 graden wordt kokosvet namelijk vloeibaar. Kokosvet wordt uit het witte vruchtvlees van een kokosnoot gehaald. Dit bestaat voor 34% uit vet, daarom kun je het voor veel verschillende dingen gebruiken.

Is kokosolie gezond?

Er wordt veel geschreven en gezegd over de gezondheidsvoordelen van kokosolie. Zo zou het een goede anti-oxidant zijn en bacteriën, virussen en schimmels doden. Let op: deze gezondheidsvoordelen zijn niet voldoende bewezen en goedgekeurd door officiële instanties zoals de Europese Voedselveiligheids-organisatie (EFSA).

Er zit veel verzadigde vetten in kokosolie. Verzadigde vetten kunnen het cholesterol verhogen. Een hoog cholesterol vergroot de kans op de kans op hart- en vaatziekten. 

Bakken in kokosolie

Geraffineerde kokosolie is goed geschikt geschikt om in te bakken, braden en frituren. Je kunt het tot hoge temperaturen verhitten en dus je maaltijd er erg goed in koken. Heb je over het algemeen een gebalanceerd dieet met weinig verzadigde vetten? Dan kun je prima af en toe in kokosolie bakken. Vooral de balans is hierbij belangrijk. Gebruik het niet te vaak en houd een goede balans tussen verzadigde en onverzadigde vetten.
 

 

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.