Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
handdoek, pompje en bloemen voor een massage

Afvallen met massages

Wist je dat er wel eens wordt beweerd dat massages je kunnen helpen bij afvallen? Afvallen enkel door massages, dat is een fabeltje. Wat wel een feit is, is dat massages kunnen helpen bij afvallen. Hoe dit precies werkt vertellen we je in dit artikel!

Hoe kan een massage helpen bij afvallen?

Tijdens het afvallen wordt je lichaam flink aan het werk gezet; er wordt namelijk een grote schoonmaak gehouden. Hiervoor is een optimale stofwisseling nodig om zo de verhoogde vetverbranding en de afvoer van afvalstoffen soepel te laten verlopen. Dit doe je door een een gezond en regelmatig eetpatroon te hebben, voldoende water te drinken en met extra lichaamsbeweging.

Maar je wilt natuurlijk weten welke rol een massage hierin kan spelen. Een massage bevordert de bloedsomloop en stimuleert daarmee vele processen in het lichaam. Dit zijn processen zoals de spijsvertering, de afvoer van afvalstoffen en de afvoer van vocht. Dit betekent dus dat een massage een ondersteunende rol kan spelen bij het afvallen.

De voordelen van een massage

De meeste massages worden als een voordeel gezien, omdat het gewoon erg ontspannend en lekker is. Maar een massage heeft ook nog de volgende voordelen:

Een massage verbetert de conditie van je huid

Dankzij een massage wordt de doorbloeding van je huid gestimuleerd. Hierdoor bereiken voedingsstoffen beter de huid en wordt de aanmaak van collageen en elastine bevorderd. Dit zorgt voor een stevige huid. Verder worden de afvalstoffen beter afgevoerd. Er bestaan ook speciale bindweefselmassages die zich richten op het verminderen van cellulitis. Dit soort massages zorgen niet direct voor gewichtsverlies, maar wel voor een strakkere huid.

Je hebt minder behoefte om te snacken

Er is natuurlijk niks mis met een lekkere snack op zijn tijd, maar bij sommige mensen kan overgewicht een gevolg zijn van ‘emotie-eten’. Dit kan komen door een ongelukkig gevoel of stress. Een massage kan je helpen om beter te ontspannen en je gelukkiger te voelen. Dit komt doordat er tijdens een massage zogenoemde ‘gelukshormonen’ worden aangemaakt. Hierdoor kan het stresshormoon cortisol worden verminderd. Doordat je je gelukkiger voelt kan het zo zijn dat je minder snel gaat ‘emotie-eten’, waardoor je dus de ongezonde voedingsmiddelen laat staan. Maar nogmaals: het is prima om af en toe een lekkere snack te nemen!

Welke massagevormen kunnen je ondersteunen bij het afvallen?

De volgende massagevormen kunnen je ondersteunen bij het afvallen:

Bindweefselmassage

Bij deze massage wordt er met diepe massagetechnieken invloed uitgeoefend op de middelste huidlaag om de huid tot vernieuwing aan te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diepe knedende en rollende massagegrepen. Het resultaat is een strakkere huid.

Cupping massage

Bij deze massage wordt de huid vacuüm gezogen met cups, waardoor plaatselijk de doorbloeding wordt gestimuleerd, de stofwisseling in de vetcellen wordt bevorderd en verklevingen worden losgetrokken. Met ook hier als resultaat een strakkere huid.

Sveltessa afslankingsmassage

Deze massage combineert een bindweefselmassage met een cupping massage en richt zich op het losmaken van vastzittende vetcellen en cellulitis. De massage kan leiden tot omvangverlies. In sommige gevallen treedt er ook gewichtsverlies op.

Manuele lymfedrainage

Dit is een hele zachte behandelvorm, die zich richt op de doorstroom van het lymfevocht. Hiermee worden vochtophopingen verholpen en worden afvalstoffen op een effectieve manier uit het lichaam verdreven. Het reinigen van het lymfesysteem heeft bovendien een positieve werking op je immuunsysteem. Goed voor je weerstand dus!

Klassieke ontspanningsmassage

Als je overgewicht hebt door stress is het een goed idee om voor een klassieke ontspanningsmassage met zachte massagetechnieken te gaan. Deze massages staan erom bekend om mensen te helpen op een positieve manier in contact te komen met hun eigen lichaam. Je lichaam accepteren, speelt hierbij een belangrijke rol. En een lekkere massage olie helpt natuurlijk bij de ontspanning.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.