Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
sheermesjes

Voordelen van schaamhaar scheren

De zomer staat weer voor de deur. Tijd om de zwemkleding weer uit de kast te trekken! Vraag je je af hoe je je schaamhaar het beste kunt scheren? Of welke voordelen het scheren van je schaamhaar heeft? Lees dan verder.

Welke voordelen zitten er aan schaamhaar scheren?

Jouw schaamhaar is heel natuurlijk, maar het kan onhygiënisch zijn. Bacteriën houden namelijk van warme en vochtige plekjes, dus jouw schaamhaar vinden ze heerlijk. Daarnaast kan zweet nergens naartoe als je veel schaamhaar hebt. Door je schaamhaar te scheren of weg te halen, geef je bacteriën minder kans om zich tussen de haren te nestelen. Ook voorkom je hiermee zweetplekken en ongewenste geurtjes.

Hoe kun je het schaamhaar het beste scheren?

Om te voorkomen dat je jezelf pijn doet, geven wij je een paar tips over hoe je je schaamhaar het beste kunt scheren:

  • Is je schaamhaar lang? Begin dan met een schaartje of trimmer om de haren wat korter te knippen. Zo voorkom je dat een scheermesje vast komt te zitten tussen de haartjes.
  • Scheer jij jouw schaamhaar voor het eerst? Gebruik dan wat scheerschuim- of gel zodat het scheren soepeler gaat.
  • Bekijk eerst de groeirichting van de haartjes. Om te voorkomen dat je wondjes, bultjes of ingegroeide haartjes krijgt, kun je het beste met de groeirichting mee scheren. 
  • Gebruik altijd een scherp mesje. Je snijdt jezelf sneller met een bot mesje.
  • Neem je tijd en trek de huid die je wil scheren met één hand strak. Zo voorkom je wondjes.

Wil je een alternatief voor scheren? Je kunt je schaamhaar ook laten harsen of laseren. Bereid je hier goed op voor en lees je van te voren in, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.