Voorkom een verkoudheid!

De dagen worden korter, de temperaturen dalen en je weerstand heeft het zwaar te verduren. Met als gevolg dat we massaal beginnen te hoesten en te proesten. We hebben deze 5 tips op een rijtje gezet zodat je de kans op verkoudheid dit jaar kunt voorkomen!

Snoep gezond...

Die bikini hoeft niet meer aan dus dat taartje moet nu wel kunnen. We get it, de verleiding van comfort food ligt op de loer met het slechtere weer. Doe het niet! Je lichaam heeft juist nu de gezonde voedingsstoffen hard nodig om je gezond en fit te houden.

Work it

Sporten is niet alleen goed voor het zichtbare deel van je lichaam. Tijdens het sporten gaat je hart sneller kloppen, waardoor de natuurlijke virus-killers (cellen) in je lichaam toenemen. Hoogste tijd dus om in beweging te komen.

A pill a day

Met dagelijks een vitaminepil als ondersteuning op je gezonde levensstijl weet je 100 procent zeker dat je alle vitamientjes die je lichaam nodig heeft binnen krijgt. Zo zijn vitamine A en vitamine C echte weerstandboosters. Let op, deze zijn niet ter vervanging van bijvoorbeeld groentes en fruit.

Wash it up

Het klinkt heel vanzelfsprekend, maar was je handen vaak genoeg. Het verkoudheidsvirus wordt letterlijk doorgeven. Je kunt al besmet worden doordat iemand met een verkoudheid de deurknop heeft aangeraakt. Was daarom vaak je handen en probeer met je handen uit je gezicht te blijven om de kans op besmetting te voorkomen.

Zzz...

Slapen doet wonderen voor je lijf. Terwijl jij rust is je lichaam hard aan het werk. Een Amerikaans onderzoek van Carnegie Mellon University beweert zelfs dat je drie keer meer vatbaar bent om verkouden te worden als je 7 uur (of minder) per nacht slaapt. Goed excuus om meer te slapen. Enjoy!