Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
Slangenbeet

Wat te doen bij een schorpioensteek

Schorpioenen zijn klein en bewegen zich snel. Ze kunnen dan ook vanuit het niets verschijnen. Ze zien er eng uit vanwege de gifstekel aan de staart. Gestoken worden door een schorpioen is heel vervelend, maar kan meestal geen kwaad voor mensen. Wat je moet doen als je gestoken wordt? Lees snel verder.

Waar komen schorpioenen voor?

Schorpioenen komen voor in Europa en in (sub)tropische landen. Meestal heb je niet te maken met een gevaarlijke soort. De enige gevaarlijke soort is de Buthidae of dikstaart schorpioen.

Wat merk ik van een schorpioensteek?

Zie je een schorpioen? Breng ze dan niet in het nauw. Schorpioenen steken alleen als ze worden aangevallen of in het nauw gebracht voelen. Een steek van een schorpioen kan erg veel pijn doen. Het gif kan een zwelling en koorts veroorzaken. Alleen in zeldzame gevallen is het gif van de gevaarlijkste soort dodelijk. Dit komt dan vooral voor bij jonge kinderen en ouderen.

Wanneer moet ik naar het ziekenhuis?

Vaak weet je niet of je met een gevaarlijke schorpioen soort te maken hebt. Het is daarom verstandig om een foto van het dier te nemen, zodat artsen weten door welke schorpioen je gebeten bent.
 

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.