meetlint gewicht

Gewichts- toename door pil

Veel vrouwen die beginnen met het slikken van de anticonceptiepil geven aan dat ze aankomen door de pil. Ben je benieuwd of de pil inderdaad kan zorgen voor gewichtstoename? En hoe werkt dit dan? Wij vertellen je er alles over. Lees verder!

Kun je aankomen door de pil?

Wanneer je begint met het slikken van de pil, dan kan je lichaam door de hormonen in de pil wat meer vocht vasthouden. Dit kan zo’n drie tot zes maanden duren, daarna zal het vocht vanzelf verdwijnen. Er is is geen onderzoek dat aantoont dat vrouwen blijvend aankomen door het slikken van de pil. De moderne anticonceptiepil bevat namelijk zo’n lage dosis aan oestrogeen, dat dit in principe niet kan zorgen voor gewichtstoename.

Benieuwd naar alle bijwerkingen van de pil? Lees dan ons artikel over de anticonceptiepil.

Andere oorzaken van gewichtstoename?

Om te achterhalen of de pil de oorzaak is van je gewichtstoename, is het heel belangrijk om ook naar omgevingsfactoren te kijken. Zo kunnen de hormonen in de pil bij sommige vrouwen voor meer eetlust zorgen. Je komt dan niet aan door de pil, maar door een verandering van je dieet. Ook beginnen veel vrouwen met het slikken van de anticonceptiepil tijdens de puberteit. Dit is een fase waarin er veel verandert in het lichaam van een vrouw. De kans is dan groot dat je gewichtstoename niet te verklaren is door de pil, maar door de verandering van je hormoonhuishouding tijdens de pubertijd.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.