vrouw die een push-up doet

Oefeningen voor een beter seksleven

Tijdschriften staan er vol mee: tips voor een beter seksleven met dure speeltjes of medicatie. Dat is soms niet eens nodig! Met een beetje (gratis) zweten buiten de slaapkamer, kun je de prestaties in de slaapkamer al een stuk verbeteren. Uithoudingsvermogen, spierkracht en flexibiliteit zijn namelijk essentieel voor een lange vrijpartij. De volgende vijf oefeningen zijn vooral voor mannen bedoeld, maar ook vrouwen kunnen er hun voordeel mee doen tussen de lakens!

Oefening 1: push-ups

Opdrukken is - om voor de hand liggende redenen - de beste oefening om je seksleven een boost te geven. Als het nog niet lukt om je volledige gewicht op te drukken, begin dan met push-ups tegen de muur. Ga voor drie sets van vijftien. Heb je dit onder de knie? Ga dan een stap verder met opdrukken op je knieën. Zorg ervoor dat je je rug recht houdt, terwijl je langzaam met je neus richting de vloer gaat. Vervolgens ga je voor volledige push-ups. Zie je het nog niet helemaal voor je hoe je dit moet doen? Lees dan ons artikel over push-ups.

Oefening 2: buikspieroefeningen

Na push-ups zijn de buikspieren het belangrijkste lichaamsgebied om te trainen voor het stimuleren van je bedprestaties. Ook dat is logisch want tijdens seks gebruik je de buikspieren volop. Je kunt beginnen met ouderwetse crunches. Voor mannen én vrouwen is de volgende oefening een echte aanrader: lig op je rug met gebogen knieën. Duw je heupen omhoog en laat vervolgens je bovenlichaam en heupen weer langzaam naar de grond zakken. Ga voor drie sets van vijftien.

Als bovenstaande buikspieroefeningen nieuw voor je zijn, snappen we het als je nog wat meer uitleg nodig hebt. In ons artikel over buikspieroefeningen lees je precies hoe je bepaalde buikspieroefeningen moet uitvoeren!

Oefening 3: deadlifts

Deadliften is een gewicht heffen in een voorovergebogen stabiele houding met gebogen knieën. Je tilt het gewicht op totdat je rechtop staat en de benen gestrekt zijn. Deze oefening houdt je rug ijzersterk, wat goed van pas komt tussen de lakens. Het laatste wat je wilt is door je rug gaan tijdens spannende standjes.

Let op: deadlifts worden vaak niet goed uitgevoerd met blessures als gevolg. Dit is natuurlijk niet de bedoeling! Vraag daarom om tips aan een instructeur in je sportschool.

Oefening 4: side en twist bends

Een sterk bovenlichaam is essentieel voor een langdurige vrijsessie. Side bends en twist bends helpen je torso sterker te maken en verbeteren je uithoudingsvermogen. Houd je niet van dit soort oefeningen? Zwemmen is een goed alternatief om een sterk bovenlijf te krijgen. Dit komt omdat bij bijna alle zwemslagen de meeste kracht uit je romp komt.

Oefening 5: cardio

Hardlopen, fietsen, skaten, zwemmen, het zijn allemaal sporten die je libido levendig houden. Probeer op regelmatige basis aan je conditie te werken. Dus liever vijf keer in de week dertig minuten in de weer, dan in het weekend twee uur achter elkaar zweten in de sportschool. Zo houd je een gezonde bloedcirculatie. Dit komt ook weer van pas om op andere vlakken actief te blijven.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.