Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
vissende man met activity tracker om

Activity tracker

Wil jij bijhouden hoeveel je beweegt? Dan is een activity tracker misschien iets voor jou! Wat meet een activity tracker precies? En hoe werkt het? Dat lees je hieronder.

Wat is een activity tracker?

Zoals de naam al zegt, volgt een activity tracker jouw activiteit door verschillende parameters te meten. Dat doet het apparaat met verschillende ingebouwde sensoren die bijvoorbeeld beweging detecteren. De trackers zijn er in enorm veel soorten en maten. Ze maken vaak gebruik van Bluetooth, waarmee de gemeten gegevens worden doorgegeven aan een app in je smartphone. Dan kun je gelijk de resultaten zien.

Elk type activity tracker heeft zijn eigen functies, bijvoorbeeld:

  • Hartslagmeter
  • Stappenteller
  • Trappenteller
  • Kilometerteller
  • Teller van verbrande calorieën
  • Cardiometer
  • Meter van slaappatroon
  • Wekker of stopwatch

Niet alle metingen zijn even betrouwbaar. Wil je een specifieke waarde gaan bijhouden, zoals je stappen of verbrande calorieën? Dan loont het dus om goed te onderzoeken welke activity tracker het beste presteert op dat gebied!

Waarvoor gebruik je een activity tracker?

Een activity tracker kan je helpen om een gezonde hoeveelheid beweging in je leven te brengen, omdat je je bewuster bent van hoeveel je beweegt. Als je bijvoorbeeld een stappendoel voor jezelf zet, kan zo’n tracker je motiveren om nog even een rondje te lopen om dat doel te behalen. Ook kun je inzichten krijgen in bijvoorbeeld je slaappatroon.

Activity trackers kunnen ook ondersteunend ingezet worden als je een bepaalde aandoening hebt. Bespreek met je huisarts of behandelend arts of een activity tracker in dat geval iets voor jou is.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.