Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
vrouw in sportkleding kijkt op stappenteller

Stappenteller

Wist je dat je elke dag 10.000 stappen zou moeten zetten? Dat staat gelijk aan zo’n 7 kilometer. Een stappenteller vertelt je hoeveel stappen je al hebt gezet én hoeveel stappen je nog moet zetten om die 10.000 stappen aan te tikken. Meer weten over stappentellers? Lees dan snel verder.

Artikel opslaan

Wat is een stappenteller?

Een stappenteller (ook wel pedometer) houdt bij hoeveel stappen je per dag zet. Stappentellers zijn er in allerlei soorten en maten. Heb je een smartphone? Grote kans dat je telefoon dan al telt hoeveel stappen je zet. Als dat niet zo is, dan bestaan er diverse apps waarmee je kunt bijhouden hoeveel stappen je zet. Misschien heb je je telefoon niet altijd op zak. Dan is een stappenteller die je aan je broek kunt vastmaken of een sportarmband wellicht iets voor jou.

Vanaf 11 mei 2020 zijn we gestopt met de stappenteller challenge in de Etos-app. Maar niet getreurd! Er wordt namelijk ruimte gemaakt voor nieuwe extra's. Denk bijvoorbeeld aan de Etos Extra weken, waarbij je je volle spaarkaarten kunt inwisselen voor leuke cadeaus, extra aanbiedingen speciaal voor jou en onze nieuwsbrieven met extra advies. Lees meer over Etos extra

Wat zijn de voordelen van een stappenteller?

Wil je meer bewegen? Een stappenteller kan je daarbij helpen. Een stappenteller geeft je inzicht in hoeveel je per dag beweegt én het stimuleert je om meer te bewegen. Plus: het geeft je een goed gevoel als je je doel hebt behaald.

Tips om elke dag genoeg stappen te zetten

Het dagelijkse leven is al behoorlijk druk, dus waar haal je de tijd en energie vandaan om ook nog eens genoeg stappen te zetten? Wij zetten een paar tips voor je op een rij die je makkelijk kunt toepassen.

Tip 1: zet je stappenteller aan

Het klinkt misschien als een open deur, maar stap één om meer te bewegen is het aanzetten van je stappenteller. Niet elke stappenteller gaat namelijk automatisch aan.

Tip 2: stel een doel voor jezelf

Een doel behalen geeft een goed gevoel, toch? Stel daarom een doel voor jezelf. Let op: 10.000 stappen is niet voor iedereen een realistisch doel. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je vandaag 7.000 stappen gaat zetten. Daag jezelf uit door de lat elke week wat hoger te leggen.

Tip 3: zoek een wandelmaatje

Vind je het lastig om elke dag voldoende te bewegen? Zoek dan iemand met wie je samen een blokje om kunt gaan. Zo heb je niet alleen een stok achter de deur, maar kun je elkaar ook motiveren om meer te bewegen. Bovendien is samen wandelen een stuk gezelliger dan alleen.

Tip 4: pak wat vaker de benenwagen

Merk jij ook dat je vaak de auto pakt voor kleine afstanden? Zonde! Kleine afstanden kun je ook prima te voet afleggen. Pak dus wat vaker de benenwagen.

In ons artikel over meer bewegen geven we je nog meer tips om op een makkelijke manier elke dag meer te bewegen.

Bekijk hier onze favoriete hulpmiddelen voor bij het wandelen

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar. 

 

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.