Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
vrouw in een veld

Hangborsten

Terwijl borstspieren trainen vroeger altijd iets was voor mannen, trainen vrouwen ook steeds vaker hun borsten. Heel logisch, want zodra je spieren steviger worden, zie je dit na verloop van tijd vaak terug aan je lichaam. Veel vrouwen denken dat dit ook helpt als je last hebt van hangende borsten. Maar werkt dit eigenlijk wel? En hoe ontstaan hangborsten eigenlijk? Wij vertellen je alles wat je moet weten over hangborsten.

Hoe ontstaan hangborsten?

Als je last hebt van hangborsten heb je te veel huid bij je borsten of een te slappe huid. Een combinatie van deze twee kan ook. Hangborsten ontstaan vaak door zwangerschap, huidveroudering en gewichtsverlies. Het is iets waar je je helemaal niet voor hoeft te schamen. Het hoort er nu eenmaal vaak bij als je een vrouw bent. Er wordt soms beweerd dat je door je borstspieren te trainen van hangborsten afkomt. Maar met borstspieren trainen, pak je niet de oorzaak aan. Dit komt door de volgende drie redenen:

  • Als je overtollige huid hebt, wordt deze niet minder.
  • Het zorgt niet voor meer volume.
  • De huid wordt er niet strakker van.

Wat kun je doen tegen hangborsten

Allereerst is het natuurlijk helemaal niet erg als je hangborsten hebt. Dit hoort nu eenmaal bij het ouder worden. Of misschien komt het wel door je zwangerschap of omdat je bent afgevallen. Hier mag je juist trots op zijn! Maar als je het echt als erg vervelend ervaart, is er wel een oplossing. Je kunt namelijk een borstlift doen. Door middel van een borstlift wordt overtollig huid verwijderd en daarmee worden de borsten tevens gelift. Je kunt een borstlift ondergaan bij een plastisch chirurg.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.