Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
Muziek luisteren tijdens het sporten

Muziek luisteren tijdens het sporten

Van hardloopmuziek tot liedjes luisteren op je hometrainer: de meeste mensen vinden het fijn om te sporten op muziek. Je wordt er vrolijk van, maar daarnaast heeft het nog veel meer voordelen. Wij hebben alle voordelen op een rijtje gezet.

Je vergroot je uithoudingsvermogen en prestaties

Muziek kan je uithoudingsvermogen en prestaties met 15 procent vergroten. Voor het beste resultaat kies je voor muziek met 120 tot 140 beats per minuut. Maar kies wel een liedje die jij leuk vindt.

Het draagt bij aan mentale stimulatie

Het beluisteren van muziek tijdens het sporten is bevorderlijk voor de werking van de hersenen. De mentale stimulatie door muziek voor de hersenen kan hetzelfde werken als sporten voor het lichaam. Een combinatie van sporten en muziek is dus goed voor je lichaam, je geest en je hersenen.

Je krijgt een betere concentratie

Muziek draagt bij aan een betere concentratie. Je favoriete nummer kan je in een staat van rust brengen. Als je muziek inzet vóór het sporten is rustige muziek juist aan te raden. Daar word je meer geconcentreerd en kalm van.

Muziek kan vermoeidheid en pijn tegengaan

Muziek leidt de aandacht af van vermoeidheid en pijn. Daardoor span je je meer in en sport je langer door. Het soort muziek speelt ook een rol. Kies voor luide, opzwepende muziek voor stimulans of trage/rustige muziek als je wilt ontspannen. Het ritme en tempo van de muziek kan ook helpen bij het aanhouden van een bepaald ritme.

Je verbruikt minder energie

Bewegingen worden door muziek vloeiender en efficiënter. Het blijkt namelijk dat sporters die op muziek bewegen minder energie verbruiken.

De juiste nummers zorgen voor extra motivatie

Speel je een standaard playlist af? Dan kan hier een nummer tussen zitten die je niet leuk vindt. Dit kan je sportprestatie in de weg zitten. Een tip: stel zelf een playlist samen met je favoriete muziek. Een nummer dat jij leuk vindt kan je net een beetje extra motiveren.

Je werkt beter naar een intensieve work-out toe

Je kunt aan het begin van je work-out kiezen voor langzame muziek en schakel vervolgens steeds naar meer uptempo-muziek. Zo werk je naar een intensieve work-out toe. Zorg er wel voor dat de nummers op elkaar aansluiten zodat je een tempo kunt aanhouden.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.