Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
Trage schildklier

Heb ik een trage schildklier?

Ben jij vaak moe? Of heb je veel last van een droge huid? En lukt het tegelijkertijd niet goed om af te vallen? Dan zou het wel eens aan je schildklier kunnen liggen. Wanneer deze te langzaam werkt, functioneert je lichaam niet optimaal. Lees snel verder om erachter te komen wat een schildklier doet en welke effecten een langzame schildklier heeft op jouw lichaam.

Wat is de schildklier?

De schildklier is een klein orgaan dat in je keel verstopt zit. Dit orgaan is heel belangrijk voor de hormoonstofwisseling in je lichaam. Een trage schildklier kan verschillende oorzaken hebben, zoals een aangeboren afwijking of een auto-immuunziekte. Ook het gebruik van bepaalde medicatie kan leiden tot een afname van de hormoonproductie.

Wat zijn de symptomen van een trage schildklier?

Als je schildklier niet meer goed werkt merk je dit direct aan je lichaam. Je kunt last krijgen van de volgende symptomen:

Wanneer moet je naar de huisarts?

Heb je last van één van bovenstaande klachten? Dan kan het zijn dat je schildklier te traag werkt. Het is verstandig om dan de huisarts te bellen. Een trage schildklier komt vaker voor bij mensen boven de zestig. Het kan goed behandeld worden met medicatie wanneer vroeg genoeg wordt gehandeld. De symptomen zijn namelijk omkeerbaar en het lichaam reageert goed op de toediening van de medicatie. 

Wat heeft een trage schildklier te maken met afvallen?

Wanneer je heel gezond eet en veel beweegt, maar niet afvalt kan dit heel vervelend zijn. Het kan te maken hebben met de werking van de schildklier. Als het lichaam niet voldoende schildklierhormonen aanmaakt, kunnen de hormonen die vrijkomen door het sporten niet worden omgezet. Hoewel het lastig is om af te vallen met schildklierproblemen, is het niet onmogelijk! Wij geven je een aantal tips:

  • Eet koolhydraatarm.
  • Drink voldoende water.
  • Vervang één maaltijd per dag door een groene smoothie.
  • Eet vers en onbewerkt eten.
  • Een één stuk fruit per dag.
  • Beweeg voldoende.
  • Slaap elke nacht acht uur.
  • Eet niets meer na de avondmaaltijd.
  • Houd stress op afstand. 

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.