Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
Glas rode wijn

Resveratrol

Resveratrol is een stofje dat van nature voorkomt in verschillende planten. Maar wat is resveratrol nou precies? En in welke voedingsmiddelen komt deze stof (in kleine hoeveelheden) voor? Wij vertellen het je in dit artikel.

Artikel opslaan

Wat is resveratrol?

Resveratrol is een stofje dat van nature voorkomt in verschillende planten. Het is een natuurlijke afweerstof die planten beschermt tegen ziektes, schimmels, insecten en UV-licht. Resveratrol heeft een antioxidante werking. Er wordt volop onderzoek gedaan naar de werking van resveratrol, omdat er aanwijzingen zijn dat dit stofje mogelijk een gunstig effect kan hebben op onder andere de stofwisseling, de bloed- en insulinespiegel en het functioneren van de lever. 

Waar zit resveratrol in?

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die kleine hoeveelheden resveratrol bevatten. Resveratrol zit bijvoorbeeld in:

  • De schil van blauwe druiven
  • Rode wijn en rosé
  • Blauwe, paarse en rode bessen
  • Cranberry’s en aardbeien
  • Pinda’s en pindakaas
  • Cacao

Tegenwoordig wordt veel gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen. Dit heeft tot gevolg dat veel groente en fruit minder natuurlijke afweerstoffen, zoals resveratrol, aanmaken dan vroeger.

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.