man snuit zijn neus

Mannengriep

De mannengriep heerst! En die griep verschilt op één cruciaal punt met die voor vrouwen: hij is erger. Véél erger. Mannen die zichzelf hebben gediagnostiseerd met de mannengriep hebben last van mannenkoorts. Met mannensnottebellen. En mannengejammer. Vooral veel van dat laatste: 'Oh, moet je m’n voorhoofd eens voelen. Nee echt, voel eens. Voel nou-hou. Ik ben zo ziek. Hier, voel.'

Artikel opslaan

Wat is de mannengriep?

Alle mannen konden opgelucht nog dieper onder wol kruipen toen The British Medical Journal een onderzoek publiceerde waaruit bleek dat mannen zich écht zieker voelen bij de griep dan vrouwen. Mannen zouden namelijk een zwakkere afweerreactie dan vrouwen hebben, zo stelde de Canadese geneeskundige Kyle Sue. Terwijl vrouwen met 39 graden koorts gewoon op het schoolplein staan om de kinderen op te halen, hebben mannen het zo zwaar dat er niks anders opzit dan het alleen maar heel zwaar te hebben. Nog geen week later werd dit onderzoek alweer onderuit gehaald door publicist en columnist Hans van Maanen, die korte mette maakte met de beweringen van Sue. In het onderzoek dat Sue als bron opgeeft blijkt dat er helemaal geen verschillen bestaan tussen mannen en vrouwen op het gebied van griep. De Volkskrant doet hier nog een schepje bovenop. Uit onderzoek uitgevoerd door Lucas van Eijk bleek dat mannen en vrouwen dezelfde mate van klachten kregen na injectie met een bacterie-bestanddeel.

Bestaat de mannengriep écht?

Of de mannengriep nu wel of niet bestaat, het belangrijkste is dat we die mannen zo snel mogelijk weer op de been krijgen. Hoe? Met een beetje liefde natuurlijk. En met een pijnstillertje hier en daar. Speciaal voor vrouwen met een man die getroffen is door de mannengriep, hebben we ook oordopjes in ons assortiment. Eén keer per jaar een zieke man, dat overleven we wel. Het jammere is dat we nu moeten toegeven dat die mannen wel degelijk ergens beter in zijn dan wij: griep hebben.

Bekijk hier onze anti-griepmiddelen > 

Producten die ondersteuning bieden bij griep

Voorkomen is beter dan genezen

Hoe fijn zou het zijn als er een anti-griepmiddel voor mannen zou bestaan? Tot die tijd is voorkomen beter dan genezen. Zorg er dan ook voor dat je voldoende slaapt, voldoende beweegt en de nodige vitamines binnenkrijgt.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos-winkel. Wat je vraag ook is, we helpen je verder.

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.