Vertraging op bezorgen van bestellingen.Lees meer

Hoe gezond zijn avocado's?

Hoe gezond zijn avocado's?

De avocado is niet voor niets zo’n populaire vrucht! Ze zijn niet alleen lekker en veelzijdig, maar ook nog eens heel gezond. Avocado’s zitten namelijk vol mineralen, antioxidanten, vitamines, vezels en gezonde vetten. Al deze voedingsstoffen dragen bij aan een goede gezondheid. Wist je dat avocado’s je kunnen helpen met afvallen? En dat ze zelfs bepaalde ziektes helpen te voorkomen?

De vele voordelen van avocado's

Avocado’s verkleinen de kans op hartziekten

Avocado´s zijn rijk aan kalium. Uit onderzoek is gebleken dat dit mineraal de bloeddruk kan verlagen. Hierdoor wordt de kans op een hartaanval of beroerte kleiner. Daarnaast kunnen avocado´s het slechte LDL-cholesterolgehalte verlagen en het goede HDL-cholesterol verhogen. Een goed cholesterolgehalte draagt bij aan een gezond hart.

Avocado’s dragen bij aan een optimale spijsvertering

Voor een gezonde spijsvertering zijn vezels erg belangrijk. In avocado´s zitten veel vezels, zowel oplosbare als onoplosbare vezels. De oplosbare vezels voeden de goede bacteriën in de darm waarbij er stoffen vrijkomen die de darmbeweging stimuleren. En de onoplosbare vezels dragen weer bij aan een goede ontlasting.

Avocado’s zouden bescherming kunnen bieden tegen kanker

Omdat avocado´s rijk zijn aan antioxidanten wordt beweerd dat ze de kans op kanker verkleinen. Antioxidanten kunnen helpen om weefsels en DNA te beschermen tegen stoffen die kanker kunnen veroorzaken. Avocado´s bevatten ook veel vetten, waarvan het grootste gedeelte bestaat uit oliezuur. Uit diverse onderzoeken blijkt dat oliezuur ontstekingen kan helpen tegengaan, waardoor de kans op kanker kan afnemen. Het risico op kanker verkleinen bestaat natuurlijk wel uit meer dan alleen de juiste voeding. Ook andere factoren zoals goede bescherming tegen de zon en een gezonde leefstijl tellen mee.

Avocado’s dragen bij aan de gezondheid van je ogen

Avocado´s bevatten ook antioxidanten die de kans op het krijgen van de oogziekte maculadegeneratie kunne helpen verkleinen. Dat is een ingrijpende oogziekte waarbij het gezichtsvermogen steeds verder achteruitgaat.

Andere gezondheidsvoordelen van avocado’s

Doordat avocado´s ontstekingsremmend werken, kunnen zij de pijn bij artritis (een ontsteking in de gewrichten) verlichten. Ook bieden avocado’s bescherming tijdens een zwangerschap. Ze bevatten namelijk zuren die onder andere de kans op het krijgen van een baby met een open ruggetje kunnen helpen verminderen.

Hoe eet je een avocado?

De avocado heeft een volle en romige smaak. Je kunt hem met van alles combineren! Meng ze bijvoorbeeld door je salade, smeer ze als spread op een brood of cracker, meng ze door je smoothie, of maak een heerlijke guacamole. Natuurlijk kan je ze ook gewoon uitlepelen en eten als koolhydraatarme snack. Wanneer je maar de helft van een avocado gebruikt, kun je de overgebleven helft in aluminiumfolie bewaren in de koelkast. Wrijf eerst eventueel nog een paar druppels citroensap uit over het vruchtvlees om de houdbaarheid te vergroten.

Avocado´s en afvallen

Ook al zitten er in avocado’s best veel calorieën (een gemiddelde avocado van 200 gram bevat zo’n 322 calorieën), je kunt er toch op een gezonde manier mee afvallen. Avocado’s zitten namelijk vol met vezels en gezonde vetten die voor een langer verzadigd gevoel zorgen. Hierdoor eet je automatisch dus minder! Daarnaast krijg je veel belangrijke voedingsstoffen binnen die belangrijk zijn als je op een gezonde manier wilt afvallen.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Bekijk winkelmandje

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.