Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
Hoe gezond zijn avocado's?

Avocado's

De avocado is niet voor niets zo’n populaire vrucht. Ze zijn namelijk niet alleen lekker en veelzijdig, maar ook nog eens heel gezond. Avocado’s zitten namelijk vol mineralen, antioxidanten, vitamines, vezels en gezonde vetten. Al deze voedingsstoffen dragen bij aan een goede gezondheid. Weten waarom avocado's precies zo gezond zijn? En hoe ze je zelfs kunnen helpen met afvallen? Lees dan verder.

De vele voordelen van avocado's

Avocado’s zijn goed voor je bloeddruk

Avocado´s zijn rijk aan kalium. Dit mineraal is gunstig voor je bloeddruk. 

Avocado’s dragen bij aan een optimale spijsvertering

Voor een gezonde spijsvertering zijn vezels erg belangrijk. In avocado´s zitten veel vezels, zowel oplosbare als onoplosbare vezels. De oplosbare vezels voeden de goede bacteriën in je darm, waarbij er stoffen vrijkomen die de darmbeweging stimuleren. En de onoplosbare vezels dragen weer bij aan een goede ontlasting.

Hoe eet je een avocado?

De avocado heeft een volle en romige smaak. Je kunt hem met van alles combineren! Meng bijvoorbeeld avocado door je salade, smeer het als spread op een brood of cracker, meng avocado door je smoothie of maak een heerlijke guacamole. Natuurlijk kan je ze ook gewoon uitlepelen en eten als koolhydraatarme snack. Wanneer je maar de helft van een avocado gebruikt, kun je de overgebleven helft in aluminiumfolie bewaren in de koelkast. Wrijf eerst eventueel nog een paar druppels citroensap uit over het vruchtvlees om de houdbaarheid te vergroten.

Avocado´s en afvallen

Ook al zitten er in avocado’s best veel calorieën (een gemiddelde avocado van 200 gram bevat zo’n 322 calorieën), je kunt er toch op een gezonde manier mee afvallen. Avocado’s zitten namelijk vol met vezels en gezonde vetten die voor een langer verzadigd gevoel zorgen. Hierdoor eet je dus automatisch minder! Daarnaast krijg je veel belangrijke voedingsstoffen binnen die belangrijk zijn als je op een gezonde manier wilt afvallen.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.