Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
Kruiden en specerijen

Gezonde kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen zoals kaneel, knoflook of gember zijn niet alleen lekker om door je eten te doen, maar kunnen ook nog eens positieve effecten op je gezondheid hebben. In dit artikelen vertellen we je alles over de voordelen van acht kruiden en specerijen. Lees snel verder!

De voordelen van kruiden en specerijen

Kaneel

Kaneel kan helpen bij het voorkomen van ontstekingen en het verlagen van je cholesterol. Daarnaast kan het ook bijdragen aan het verlagen van je bloedsuikerspiegel. Dit komt doordat de opname van koolhydraten mogelijk vertraagt wordt en tegelijkertijd een positief effect heeft op de insulinegevoeligheid. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

Knoflook

Knoflook bevat allicine, een stofje dat helpt bij het bestrijden van bacteriën. Dit stofje kan helpen bij het verlagen van je LDL-cholesterol en van je bloeddruk. Andere voordelen van knoflook zijn: het kan helpen tegen verkoudheid en het kan bijdragen aan de gezondheid van je botten.

Gember

Gember kan een positief effect hebben op je maag. Daarom wordt het vaak gebruikt als mensen last hebben van reisziekten, zwangerschapsmisselijkheid en andere oorzaken van misselijkheid. Daarnaast kan gember mogelijk:

  • Bijdragen aan het verbeteren van je bloedsomloop
  • De kans op ontstekingen verkleinen
  • De pijn door artritis verminderen

Houd je niet van de scherpe smaak van gember? Mix het dan met een paar druppels citroensap om de smaak te neutraliseren.

Cayennepeper

Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe het kan dat cayennepepers zo pittig zijn? Dit komt door het stofje: capsaïcine. Naast dat het lekker pittig is kan dit stofje ook gunstig zijn als je wilt afvallen. Het kan namelijk je vetverbranding stimuleren en eetlust remmen.

Rozemarijn

Het kruid rozemarijn kan dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen helpen bij het verminderen van allergiesymptomen. Mensen gebruiken dit kruid vaak als zij last hebben van een verstopte neus.

Kurkuma

Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, heeft een scherpe smaak en beschikt over de krachtige antioxidant ‘curcumine’. Deze antioxidant kan positief bijdragen bij pijn en zwellingen bij artritis.

Fenegriek

Fenegriek kan, net als kaneel, helpen bij het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel. Dit komt doordat fenegriek een stofje bevat dat een positief effect heeft op je insulinehormoon. Het kan dus gunstig zijn als je diabetespatiënt bent.

Salie

Salie betekent ‘redden’. Deze naam heeft het waarschijnlijk gekregen omdat salie bekend staat om de heilzame werking. Dit kruid kan mogelijk de bloeddruk verlagen.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.