Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
meer groente en fruit gezond

Meer groente en fruit eten

Dat groenten en fruit goed zijn voor onze gezondheid, weten we allemaal. Maar hier voldoende van binnenkrijgen kan lastig zijn. Lukt het jou om iedere dag voldoende groente en fruit binnen te krijgen? Wij geven je een aantal tips om meer groente en fruit te eten.

Hoe veel groente en fruit moet ik eten?

Onderzoekers raden aan om minstens 560 gram groente en fruit te eten. Groenten en fruit bevatten namelijk veel belangrijke voedingsstoffen. Zo kun je de kans op hart- en vaatziekten verkleinen door hier veel van te eten. Meer dan 560 gram groenten en fruit eten is niet nodig. Maar het is zeker niet slecht voor je. Zolang je er maar voor zorgt dat je aan het einde van de dag niet te veel calorieën eet.

Tips om meer groenten en fruit te eten

  • Combineer je ontbijt met fruit. Zo kun je een appel of banaan door je yoghurt of havermout doen, of een stuk fruit toevoegen aan je boterham. Denk eens aan een boterham met pindakaas en banaan of aardbeien.
  • Voeg groenten en fruit toe aan je lunch. Maak bijvoorbeeld een omelet met ui of spinazie of doe wat extra sla op je broodje.
  • Let op hoe veel groenten uiteindelijk in de pan zit. Sommige groenten slinken namelijk bij hitte, zoals spinazie of paksoi. Ook bij het snijden gaat vaak een groot deel verloren. Zorg er dus voor dat je wat extra’s toevoegt.
  • Eet groenten of fruit als tussendoortje. Snacktomaatjes of wortels zijn hier heel geschikt voor. Heb je een blender thuis? Dan kun je ook een smoothie maken.

Helpen groenten en fruit bij afvallen?

Zeker! Omdat groenten weinig calorieën bevatten en er veel voedingsstoffen in zitten, zijn er geen nadelen aan veel groenten eten. In fruit zitten vaak wat meer calorieën, dus hier kun je beter iets voorzichtiger mee zijn. Fruit suikers in fruit kunnen omgezet worden in vet, waardoor je sneller aankomt. Zolang je aan het einde van de dag het juiste aantal calorieën eet, is er niets aan de hand.
 

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.