Maak kans op een last-minute vakantie van TUI of één van de andere toffe prijzen!

Waanzinnige winweken
Ontdek hoe gezond blauwe bessen zijn

Blauwe bessen

Kun jij ook zo smullen van blauwe bessen? Dan hebben we goed nieuws voor je! Blauwe bessen zijn namelijk ontzettend gezond. Deze zoete versnaperingen zitten propvol voedingsstoffen die bijdragen aan een gezond lichaam. Lees snel verder, want wij hebben vier unieke voordelen van blauwe bessen voor je op een rijtje gezet.

1. Antioxidantkoning

Blauwe bessen zitten boordevol antioxidanten. Dit zijn stoffen die als een soort soldaatjes bepaalde agressieve stoffen in je lichaam verwijderen. Deze agressieve stoffen proberen je cellen te beschadigen en kunnen op de lange termijn hart- en vaatziekten veroorzaken. Een goede reden dus om elke dag genoeg antioxidanten binnen te krijgen! En blauwe bessen zijn echte toppers wat dit betreft.

Nu betekent een grote hoeveelheid van een bepaalde stof in je eten niet altijd dat je lichaam daadwerkelijk hiervan profiteert. Soms neemt je lichaam de voedingsstof simpelweg niet goed op. Bij blauwe bessen hoef je jezelf hier geen zorgen om te maken. Diverse onderzoeken tonen aan dat de antioxidanten uit blauwe bessen na het eten duidelijk in je bloed aanwezig zijn.

2. Sterke botten

Blauwe bessen bevatten verschillende voedingsstoffen die helpen om je botten gezond en sterk te houden. Ze bevatten een indrukwekkende mix aan mineralen, om precies te zijn: calcium, magnesiumijzer en fosfor. Al deze mineralen dragen bij aan sterke botten. Daarnaast bevatten de kleine besjes ook vitamine K. Deze vitamine kan je helpen om calcium beter op te nemen.

3. Vermindert schade door cholesterol

Er wordt vaak gewaarschuwd voor een hoog cholesterol, waardoor mensen soms denken dat cholesterol in zijn geheel ongezond is. Dat is niet helemaal waar. Ons lichaam heeft juist een bepaalde hoeveelheid cholesterol nodig. Bovendien kunnen bepaalde types cholesterol zelfs helpen om hart- en vaatziektes te voorkomen. Blauwe bessen bevatten stofjes die de schade van de slechte varianten van cholesterol inperken.

4. Stabiele bloedsuikerspiegel

Fruit heeft ontzettend veel waardevolle gezondheidsvoordelen. Het bevat echter ook veel fruitsuiker. Twee stuks fruit per dag is prima. Maar eet je grote hoeveelheden suikerrijk fruit, dan kan dit problemen geven. Bijvoorbeeld schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Met blauwe bessen heb je minder snel last van problemen met je bloedsuikerspiegel dan met ander fruit.

Blauwe bessen zijn dus ontzettend voedzaam en helpen je om je lichaam gezond te houden. Het fijne is dat we op zoveel verschillende manieren van deze besjes kunnen genieten. Ze zijn bijvoorbeeld een geweldige toevoeging aan je smoothie, maar doen het ook prima in een salade, schaaltje yoghurt of een muffin.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Kom dan langs in de dichtstbijzijnde Etos winkel. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Artikel opslaan

Bekijk

Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Voor veilig en optimaal gebruik van onze website adviseren wij het gebruik van Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple Safari.